Podzim na Jatkách78 ve velkém stylu!

Cirk La Putyka, Dekkadancers, Viktor Tauš i další pro vás chystají novinky!

Podzimní část sezóny proběhne na Jatkách78 ve velkém stylu. Máme pro vás přichystáno hned 7 premiér včetně dvou od zahraničních hostů. Celkem na vás čeká 18 představení v téměř stovce repríz. Vyberou si milovníci nového cirkusu, tance, činohry i improvizace, malí i velcí diváci. A to i na Silvestra!

Startujeme zostra hned premiérou. Film Amerikánka našel svou energii nejen ve skutečném příběhu, letech práce na filmovém scénáři, jeho následné adaptaci do divadelní inscenace či ve svých tvůrcích, ale především ve výjimečném dětském kruhu interpretů, který vzešel z dětských domovů a vydělených skupin spojených s dětmi z rodin, jakou je ta vaše. Nové představení SNOWFLAKES Viktora Tauše, které otevře podzimní část sezóny 6. září, je epická show autentických zpovědí, muzikál, činohra, fashion show, živá upoutávka na film AMERIKÁNKA a další kapitola příběhu o tom, že naději, pokud se jí nerozhodneme vzdát sami, nám nikdo vzít nedokáže.

Domovský Cirk La Putyka si pak připravil premiéry hned dvě. Nejprve 3. října ve spolupráci s francouzským režisérem Danielem Gulkem a divadlem Cahin-Caha přinese multidisciplinární halucinačně-komiksový výlet Kafkovým vesmírem, mírně pokrouceným, téměř skutečným, ale popírajícím fyzikální zákony. Veselé a divoké cirkusové představení je nazvané jednoduše K. Obsazení tvoří cirkusoví umělci, hudebníci, tanečníci a zpěváci. Těšte se na zvířecí masky, tři klavíry na jevišti a cirkusové disciplíny, jako jsou vzdušná i pozemní akrobacie, cyr wheel, žonglování, perská tyč nebo iluzivní prvky.

Druhá premiéra Cirku La Putyka se odehraje 7. prosince. Představení R.I.E., neboli Rest in Euphoria, si klade otázky: Jaká je cesta k euforii? Co pro tenhle pocit musí člověk udělat? Stačí se podívat na obraz? Být blízko přírodě? Nebo člověk musí vystoupat někam hodně vysoko, aby ji mohl prožít? V nové inscenaci Rosti Nováka vytváříme místo, na kterém zapomenete na denní starosti, na existenci času a prostoru, a kde budete moci svobodně prožít všechno, co k vám přijde. Místo, které vzniká právě v daný okamžik, tady a teď, jen a jen pro vás. Místo, kde si odpočinete v euforii. Čeká vás vzrušení, dekadence, hudba, rytmus, tělo, zážitek, show, kabaret… Prostě euforie. A dopřát si ji můžete i o silvestrovské noci.

Hned dva zahraniční soubory zavítají během podzimu na Jatka78. Finská company Circo Aereo přiváží představení in_between, se kterým úspěšně vystupuje v legendárním berlínském kabaretu Chamäleon Theatre. Režíruje jej Maksim Komaro, umělecký šéf souboru, režisér, žonglér a jedna z nejdůležitějších osobností evropského novocirkusového divadla a také první zahraniční režisér, s nímž pravidelně spolupracuje Cirk La Putyka. Jeho představení slibuje fantastickou scénografii plnou tajemství, utajené kouzelnické triky, prvotřídní akrobacii i dechberoucí iluze.

Poprvé uvítáme na Jatkách78 švédskou Kompani Giraff a jejich rodinné představení Goldbergovy variace se dvěma cirkusovými umělci. Jedním z nich je žonglér Filip Zahradnický z Cirku La Putyka a druhým francouzská performerka Clémence de Felice. Oba vás s velkým kouzlem a precizností přenesou do světa vynálezů, experimentů a disciplín, jako jsou akrobacie, žonglování nebo balancování. Nechte se pohltit nekonečnou fantazií a hravostí, která udělá radost všem od 6 do 99 let.

Dekkadancers, další domovský soubor, přivážejí do Prahy světoznámý a progresivní tým choreografa a režiséra Arthura Pity. V tomto jedinečném složení přetaví klasickou hru Tennessee Williamse Tramvaj do stanice touha z roku 1947 v současný a elektrizující hudebně-taneční zážitek. Surovou a upocenou atmosféru letního New Orleans naplní autorská hudba předního skladatele Franka Moona. Dobový otisk do inscenace vnese scéna a kostýmy výtvarníka Yanna Seabry. Premiéra se koná 7. listopadu.

Poprvé se na Jatkách78 představí soubor Holektiv. Tanečně novocirkusové představení Radiant s premiérou 1. listopadu je inspirované kauzou polských skleníků pro pěstování zeleniny, jejichž silná záře svítí jako stotisícové město. Na představení navazuje krátká přednáška světelného experta, designéra a ochránce přírody Hynka Medřického.

Kromě sedmi premiér se diváci mohou těšit na reprízy úspěšných inscenací Cirku La Putyka Runners, Senses, La Putyka a Boom vol. II, který na konci října čeká derniéra. Dekkadancers zahrají Poslední večeři a My kluci, co spolu chodíme zase Hostinu. Dojde také na oblíbené improvizační Šmejdění nebo Proton!!! divadla VOSTO5. A mnoho dalšího. Prostě podzim ve velkém stylu.

Vstupenky jsou již v prodeji. Stačí si vybrat.