Nikola Kopp Lourková: Option

Vernisáž výstavy proběhne ve středu 11. září 2024 od 18:30 hodin.

Srdečně vás zveme na výstavu autorky Nikoly Kopp Lourkové: Option.

Výstava Option malířky Nikoly Kopp Lourkové nabízí hluboký vhled do nezvratného plynutí času. Na jejích obrazech dochází k postupnému rozpadu narace, analýze a následnému zpětnému složení příběhu. To dává vzniknout surreálně laděným obrazům, které si kladou otázku, zda byl daný okamžik využit smysluplně a zda jsme spokojeni s našimi volbami. Zkoumá, jak naše minulá rozhodnutí a některé promeškané chvíle ovlivňují naši přítomnost, ale i budoucnost.

Autorka své myšlenky dynamicky vyjadřuje prostřednictvím geometrických figur, které mohou do jisté míry působit chladně či mechanicky, ukrývají v sobě ale hluboký emocionální náboj. Díky této syntéze lze z obrazů cítit silné pnutí či naléhavost samotného sdělení a snahu o sdílení vyobrazené situace.

Modrá barva, kterou Kopp Lourková hojně používá v obrazech na stěnách a podlaze, symbolizuje horizont mezi nebem a oceánem, tedy ono tajemné místo, které vyvolává pocit nekonečna. Stejně jako scény na obrazech, které jsou zachyceny v místě, kde se čas na chvíli pozastavil, se zároveň v ten samý okamžik cyklí do nekonečna.

Malířka Nikola Kopp Lourková (*1996) je absolventkou pražské UMPRUM (ateliér Intermediální konfrontace Jiřího Davida a ateliér Malba I Jiřího Černického). Kromě vlastní umělecké tvorby se aktivně věnuje galerijní praxi (Cifra Gallery, České Švýcarsko).

Pro více informací sledujte instagramový profil Galerie Jatka78: https://www.instagram.com/galerie_jatka78/

Těšíme se na viděnou!

Galerie Jatka78

Nikola Kopp Lourková: Option
Vernisáž: 11. 9. 2024 v 18.30
Trvání výstavy: 12. 9.28. 10. 2024
Kurátor: Lukáš Lebeda

Výstava potrvá do 28. října 2024 a bude volně přístupná v době otevření Bistra & Baru Jatek78 (PO-PÁ 10.00–23.00, SO-NE – pokud se hraje, otevíráme 90 min. před začátkem představení).